AirTag

AirTag lokalizátor nadchne všechny majitele chytrých mobilů od Apple. Usnadní vám najít váš telefon, ale i třeba i klíče vždy, když budete mí hlavu plnou jiných starostí, a zapomenete, kde jste své věci zrovna nechali.

Co je to AirTag?

AirTag je jednou z posledních elektronických vychytávek od společnosti Apple, která slouží primárně jako pojistka proti ztrátě věcí. Lokalizátor dokáže jednoduše najít prakticky cokoliv, takže odpadá starost a stres spojený s hledáním. Kromě hledání vlastních věcí nebo přístrojů uvidíte v aplikaci také, zda nemáte v okolí další zařízení od firmy s nakousnutým jablkem ve znaku.

Jak spárovat AirTag?

  1. Vyndejte lokalizátor z obalu a sejměte ochrannou fólii. Jakmile odstraníte její poslední kousek, zařízení krátce zazvoní.
  2. AirTag umístěte několik centimetrů od zapnutého iPhone. Ten by měl automaticky detekovat signál Bluetooth.
  3. Po zobrazení vyskakovací zprávy na displeji klepněte na tlačítko Připojit.
  4. Pokud se zpráva nezobrazí, iPhone zamkněte, lokalizátor dejte blíž a zkuste to znovu
  5. Jakmile je AirTag připojen, můžete jej pojmenovat podle výchozích jmen nebo vlastního popisu.
  6. Klepněte na tlačítko Pokračovat.
  7. Zobrazí se vyskakovací zpráva s emailovou adresou a telefonním číslem dle vašeho Apple ID.
  8. Klepněte na tlačítko Pokračovat.
  9. AirTag nyní dokončí nastavení. Obvykle to trvá jen několik desítek vteřin.
  10. Lokalizátor je spárován s vaším iPhonem a je přidán do aplikace Najít.

Jak najít AirTag?

Hledání předmětů prostřednictvím lokalizátoru Apple je velice jednoduché. Pokud jste si ke klíčům, batohu nebo tašce lokalizátor připnuli, stačí otevřít aplikaci Najít (Find me) a klepnout na lokalizátor, který chcete aktuálně vyhledat. Postupujte podle pokynů na displeji. Pohybujte se ve směru šipky, dokud se vaše Apple zařízení k danému lokalizátoru nepřipojí. Jakmile jste našli to, co jste hledali, stiskněte tlačítko X. Tím hledání ukončíte.

Jak vytěžit z AirTag maximum?

I když je toto zařízení velmi užitečné, má několik omezení. Dosah AirTagu je v interiéru 15 metrů a v exteriéru přibližně 30 metrů. Připojení je realizované prostřednictvím Bluetooth, které je ovšem ovlivněno malou velikostí modulu. K tomu se do lokalizátoru musela vejít ještě AirTag baterie. Pokud chcete maximalizovat účinek lokalizátoru, pak jej připněte k důležitým věcem a používejte jej také pro vyhledání dalších uživatelů Apple zařízení. AirTag můžete i libovolně přejmenovávat. Ztrácíte často klíče? Pořiďte si AirTag obal umožňující připnutí lokalizátoru na klíčové kolečko, a vždy budete vědět, kde je máte.

Náš tip: Abyste svůj iPhone vždy spolehlivě našli, je potřeba ho mít nabitý. Víte, jak opravdu rychle nabít iPhone?

Co dělat při ztrátě iPhone?

Hlavní výhodou přístrojů od Apple je kompatibilita s aplikací Najít. Ta vám pomůže nejenom při hledání ztracených předmětů pomocí Apple lokalizátoru, ale také se postará o nalezení vámi ztraceného iPhone. Stačí se jednoduše přihlásit do zařízení Apple s nainstalovanou aktuální verzí softwaru iOS a účtem Apple ID. Máte-li aktivní funkci Rodinné sdílení, pak bude hledání ztraceného mobilního telefonu ještě jednodušší. Jakmile se přihlásíte k novému zařízení, najde aplikace Najít nejenom váš iPhone, ale také všechny vaše přihlášené lokalizátory.

Související produkty

Lokalizátor Apple AirTag
Swissten klíčenka pro Apple AirTag
3 thoughts on “AirTag: Jak ho spárovat s iPhone?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *