Už jste slyšeli o nových a neskutečně odolných ochranných sklech SWISSTEN Raptor? Jde doslova o revoluci ve světě ochranných skel na displej. A my jsme se rozhodli vyzkoušet, jestli jsou skutečně tak odolná, jak se uvádí. A test nás samotné překvapil.

Co jsou ochranná skla SWISSTEN Raptor?

Pro případ, že byste o ochranných 3D sklech SWISSTEN Raptor nikdy neslyšeli ani nečetli, vám je nyní v krátkosti představíme. Pokud byste se chtěli dozvědět detaily, mrkněte na náš e-shop SWISSTEN.eu, kde si je můžete zakoupit.

SWISSTEN Raptor je průhledné 3D temperované sklo na displej, které se vyrábí ve variantách pro iPhone, Samsung Galaxy a Xiaomi. Oproti běžným ochranným sklům má řadu předností a vylepšených vlastností:

  • tvrdost diamantu
  • odolnost vůči nárazu
  • oleofobní vrstvu
  • zaoblené, extrémně tvrzené hrany
  • antibakteriální povrch
  • dokonalou viditelnost na slunci

Mohlo by vás zajímat: Ochranné sklo na iPhone: poradíme s lepením

Otisky

Náš test ochranných skel SWISSTEN Raptor začínáme zlehoučka. Chtěli jsme vidět, jak si poradí s otisky prstů. Ty jsou totiž největším nepřítelem většiny ochranných skel na displej. Ale v tomto případě si průhledné 3D temperované sklo SWISSTEN Raptor poradilo s otisky na výbornou. Vylepšená oleofobní vrstva skutečně funguje a na skle nezůstal jediný otisk.

Hodnocení: 10/10

Poškrábání nehtem

Dalším stupněm našeho velkého testu průhledných 3D temperovaných skel SWISSTEN Raptor je poškrábání nehty. Pokud máte umělé a dlouhé nehty, mohou se pro displej mobilu stát velmi nebezpečnými. Ale SWISSTEN Raptor 3D temperované sklo odolá. Ať jsme škrábali, jak jsme škrábali, nezanechalo to na něm jediný šrám.

I ostrý nehet může na méně odolném ochranném sklu zanechat rýhy. Raptoru se to ale netýká.

Hodnocení: 10/10

Poškrábání tužkou

Pak jsme nasadili jiný kalibr. Možná se to nezdá, ale tužka umí být hodně zákeřná. Tuha se totiž vyrábí ze směsi grafitu a jílu. A grafit se pod tlakem mění v diamant. Takže obyčejná tužka může displeji vašeho iPhone nebo Samsung Galaxy ublížit víc, než byste čekali. Ale SWISSTEN Raptor 3D temperované sklo se i tady ukázalo jako nezdolné. Fakt, že má diamantovou tvrdost, se potvrdil – tužka na něm neudělala ani škrábaneček (jen ho trochu pokreslila, ale to šlo snadno odstranit).

Hodnocení: 10/10

Poškrábání klíčem

Další na řadě byly klíče. Nosit mobil v kapse spolu s klíči je totiž hodně ošemetné – a přitom to řada z nás pořád dělá. A pak se divíme, kde se berou ty škrábance na displeji. V tomto případě se opět projevily vlastnosti odolného ochranného skla SWISSTEN Raptor – klíč ani nepocítilo. Ať jsme přitlačili sebevíc, neobjevilo se ani škrábnutí.

Hodnocení: 10/10

Test nožem

A nakonec ta nejsilnější zbraň – málokterý mobil dokáže odolat nabroušenému noži. Ale  SWISSTEN Raptor 3D temperované sklo i v tomto ohledu prokázalo, že jde o skutečnou špičku mezi ochrannými skly. Zkoušeli jsme nožem nejprve lehce přejíždět po displeji s nalepeným  ochranným sklem SWISSTEN Raptor, pak jsme přitlačili a nic. Jako bychom se ho dotýkali peříčkem. Jistě, test jako v Pelíškách (v našem případě tedy napřáhnout se a bodnout) jsme nezkoušeli, ale kdoví – možná i jeho výsledek by nás příjemně překvapil.

Hodnocení: 10/10

Závěr

Výsledek našeho testu odolnosti 3D ochranných skel SWISSTEN Raptor je tedy jasný. Jsou maximálně odolná, neohrozí je klíče, tužka ani nůž a váš mobil díky nim bude v naprostém bezpečí.

A pokud se bojíte o jeho zadní stranu, vsaďte na nějaké kvalitní zadní pouzdro. SWISSTEN Raptor 3D temperované sklo je „case friendly“. Sedne si vpodstatě s každým zadním pouzdrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *