MagSafe pouzdro na mobil

V dnešní době spoléháme na cestách či na schůzkách na záchranu v podobě zásuvky, ve které si nabijeme svůj smartphone. Co bylo dříve přepychem je dnes vyhledávanou samozřejmostí a doba jde dál. Otázkou je tedy, co je přepychem nyní? Za prémiový prvek našich technologických životů můžeme považovat novou technologii MagSafe od společnosti Apple.

Co se v tomto článku dozvíte?

Co je to MagSafe?

O co se vlastně jedná a proč se dá tato funkce považovat za další krok kupředu pro vaše pohodlí? MagSafe je technologií pro bezdrátové nabíjení a celkový nový ekosystém příslušenství, a to především pro produkty značky Apple. Co bylo původně jen bezpečnostním prvkem, je nyní novým způsobem nabíjení, přenosu a ukládání vašich chytrých zařízení.

Jak tato technologie funguje?

Do přístrojů kompatibilních s touto technologí je do kruhu umístěno 18 obdélníkových magnetů. Ty jsou rozšířením standardní cívky pro bezdrátové nabíjení v telefonech iPhone. Jakmile se nabíječka či jiné příslušenství k telefonu přiblíží, k magnetům se precizně připne a díky množství a kvalitě magnetů jen tak nepustí. Magnetický kruh uvnitř telefonů zároveň nereaguje na jiná magnetická zařízení než ta ze skupiny MagSafe, nemusíte se tedy bát, že by se v blízkosti jiných magnetů telefon kvůli této technologii ničil.

Které iPhone podporují MagSafe?

  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Pro

Zmíněné mobilní telefony se na tento výdobytek moderní elektroniky připravují už při výrobě. Ve svém šasi totiž mají zabudovaný systém magnetů, který reaguje jen a pouze na příslušenství kompatibilní s touto moderní technologií. U těchto modelů tedy hovoříme o názvu „Made for MagSafe“. Majitelé jiných telefonů nemusí smutnit, existuje i řada produktů „MagSafe Compatible“, která dodává ty nejdůležitější kvality technologie, přestože tak dodává na úkor výkonu.

Co znamená kryt s MagSafe?

V případě výkonu nabíjení lze dobu alespoň částečně doběhnout pomocí krytů a pouzder na telefon. Ty mají již zmíněný set magnetů zabudovaný v sobě, a tak umožňují nabíjení pomocí MagSafe i přes kryt. Tato pouzdra jsou samozřejmě užitečná i pro telefony iPhone 12 a novější, které při nabíjení zůstávají v bezpečí a pohodlí krytu.

Jaké další MagSafe příslušenství vyzkoušet?

Krytem široká škála příslušenství nekončí. Za zmínku stoprocentně stojí powerbanky s MagSafe, které nejen umožní bezdrátové nabíjení, ale odstraní nutnost nacházet se u zásuvky. Na cestu do auta pak poslouží držák na iPhone, který zajistí jednoduchou manipulaci s telefonem bez jakéhokoliv ohrožení kvality jízdy, ale zároveň se postará i o bezpečí telefonu. Samozřejmostí jsou tedy nabíječky, a to jak na normální použití, tak i do auta a na cesty.

Bezdrátová nabíječka od Apple s podporou technologie MagSafe
Swissten powerbanku s bezdrátovou nabíječkou s podporou MagSafe můžete využít i jako stojánek na telefon
Swissten MagStick transparentní pouzdro s podporou MagSafe není nutné sundavat ani při nabíjení

Je tato novinka pro vás?

Tato technologie se stará o ekologičtější produkty a jejich balení, ale hlavně přináší komfort pro každého uživatele. Každý dnes potřebuje ušetřit co nejvíce času a energie a s touto novinkou se vydáte správným směrem.

Další související produkty

Swissten držák na mobil do auta s podporou MagSafe nabízí výkon až 15W

Přečtěte si také: Držák na mobil do auta? Vyberte si ten nejlepší

One thought on “Magický MagSafe: proč ho musíte mít?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *