iPhone 14

Tento očekávaný kousek od Applu vyjde na podzim tohoto roku. Co bude umět, jak bude vypadat? Pojďme si shrnout to nejdůležitější.

Modely

S největší pravděpodobností se dočkáme čtyř verzí smartphonu, a to dva malé modely iPhone 14 a iPhone 14 Max a dvě větší verze iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. Displej malých modelů má mít úhlopříčku 6,1″. Vetší modely budou mít 6,7″. Pokud jsou spekulace pravdivé, bude iPhone 14 a iPhone 14 Max téměř identický s řadou iPhone 13. Model mini nahradí model Max, ale ostatní funkce a design zůstanou stejné.

Procesor a operační paměť

Podle informovaného zdroje, Minga-Chi Kuo, který se v oblasti problematiky Apple ve většině případů nemýlí, ke změně procesotu u základních verzí nedojde. Nainstalován bude procesor A15 Bionic. Změny se však budou týkat modelů Pro, které budou vybaveny procesorem A16 Bionic.

Všechny modely zpravidla dostanou 6GB paměť RAM, zatímco modely Pro budou trochu napřed, jelikož budou mít rychlejší paměť LPDDR 5. Všem modelům se také zvětší paměťové úložiště a u Pro verzí se diskutuje dokonce až o dvou terabajtech.

Náš tip: Chcete předejít ztrátě vašeho nového iPhone? Pořiďte si k němu AirTag. Víte, jak ho spárovat s iPhonem?

Fotoaparát a jeho rozhraní

Apple se rozhodl u modelů Iphone 14 vylepšit přední kamery. Můžeme se těšit na 48Mpx rozlišení u snímače, vetší senzor a lepší optiku. Co se týče standardních modelů, bude mít přední fotoaparát výřez v horní části obrazovky. Naopak u modelů Pro se očekává objektiv ve tvaru čočky. Společnost se odhodlala investovat do předních kamer a tím patřit mezi nejlepší na trhu. To je nejspíše jeden z důvodů, proč si za modely připlatíme nemalou částku. Zároveň se předpokládá, že stejně jako u starších prototypů, bude u standardních modelů duální fotoaparát a verze Pro bude mít fotoaparát se třemi objektivy.

Další spekulace

Do hry se vrací i spekulace, že nové iPhony poprvé nabídnou podporu satelitní komunikace. Loni jsme se této funkce nedočkali, ale Apple údajně na této funkci nadále pracuje. Zda ji stihne připravit do letošní modelové řady je momentálně nejisté. Stejně tak se hovoří o tom, zda se letos Apple zbaví portu Lightning, ať už by to bylo ve prospěch USB-C, nebo MagSafe.

Související produkty

Lokalizátor Apple AirTag
Ochranná skla na iPhone
Originál Apple USB-C nabíječka na iPhone s výkonem 30W
One thought on “iPhone 14: na co se můžeme těšit?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *