MacBook Air 2022

Značka Apple je známá výrobky, které jsou nejen funkční, ale také patřičně stylové. To dokazuje i nejnovější přírůstek do rodiny MacBooků, MacBook Air 2022.

Rok 2022 opět ve znamení MacBook Air

MacBook Air je čerstvou novinkou, kterou Apple představil letos v létě. Jde o aktuálního zástupce série Air, která ve své době působila doslova jako zjevení – notebooky byly tenké, lehké a působily ve srovnání se svou konkurencí extrémně elegantně. MacBook Air ve verzi 2022 je osazen čipem Apple M2. Ten mu propůjčuje vysoký výkon. Jak uvádí přímo značka Apple, tento čip je až 1,4x rychlejší než předchozí verze M1. V počítači je procesor s 8 jádry. Umožňuje tak bez problémů streamovat i 4K a 8K ProRes videa. Zvýšila se i kapacita SSD disku, a to z původních 256 GB na 512 GB. To vám zajistí zaručeně dostatek prostoru pro vaše data.

Přečtěte si také: iPhone 14: na co se můžete těšit?

MacBook Air nabízí výkonnou baterii i propracovaný displej

K hlavním devizám tohoto notebooku kromě extra vysokého výkonu jednoznačně patří i webkamera s rozlišením 1080px a dlouhá výdrž baterie. Na jedno nabití zvládne notebook pracovat až 18 hodin. Získat k němu můžete rovněž 35 W napájecí adaptér dvěma porty USB-C. Díky tomu můžete nabíjet notebook a jedno další USB-C zařízení současně. Rozměry nového MacBooku Air jsou podobné jako u předchozí verze. Aby mohl být integrován větší displej, vypůjčil si Apple nápad, který již použil u iPhone, a do displeje zavedl výřez neboli „notch“ pro kameru a snímač okolního světla. MacBook Air byl osazen displejem Apple Liquid Retina, který poskytuje ještě detailnější podání a precizní vykreslení barev.

Tip redakce: Chcete mít jistotu, že váš MacBook bude mít vždy dostatek energie? Pořiďte mu záložní originální Apple nabíječku s výkonem 45W s konektorem MagSafe 2.

Štíhlý rekordman MacBook Air

Nejnovější přírůstek do rodiny značky Apple nabídne tloušťku pouze 1,13 cm. Ta přinesla i hmotnost 1,24 kg. Tím se notebook stává vysoce praktický a maximálně přenosný. Novinka se může pyšnit i designovou změnou. Původní koncept se ztenčující se čelní stranou byl nahrazen rovnou konstrukcí se zaoblenými rohy, které dobře můžete znát i z ostatních zařízení typu MacBook. Jde tak o nejvýraznější redesign od uvedení celé řady Air v roce 2008.

Znovuzrozený MagSafe

Jakožto jedna z nejvýraznějších novinek upoutalo pozornost i navrácení konektoru MagSafe. Ten úzce souvisí právě s lehkou konstrukcí zařízení. Magnetický konektor se totiž v případě násilného vytržení jednoduše odpojí. Nehrozí tak, že vám při zakopnutí o kabel někdo shodí celý notebook.

Související produkty

Stojánek na notebook Swissten z broušeného hliníku
Originální Apple nabíječky pro MacBook s vysokým výkonem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *