držák na mobil na kolo

Jste nadšenými sportovci a milujete jízdu na kole? Držák na mobil umístěný přímo na kole je bezva pomocníkem. Zároveň umožňuje mít svůj telefon neustále pod dohledem a využívat třeba navigaci i v průběhu jízdy. Držák na mobil na kolo vám zpříjemní vaše cyklovýlety.

Druhy držáků na mobil na kolo

Existuje velké množství druhů provedení držáků, které se liší zejména ve způsobu uchycení držáku na řídítka. Jejich výběr závisí zejména na prioritách cyklisty.

  1. Magnetické držáky na mobil na kolo jsou takové, u kterých uchycení telefonu do držáku zajišťují magnety.
  2. Mechanicky může být uchycen držák na kole i samotný mobil v držáku. Obvykle je založeno na čelistech vybavených pružinou, stejně jako v případě držáků mobilů do auta. Tato metoda se řadí mezi nespolehlivější.
  3. Držáky přilepené k řídítkám pomocí lepivé vrstvy nebo přichycené pomocí silikonové pásky a následně vybavené buď magnetickým, nebo mechanickým uchycením mobilu.
  4. Držák umístěný i s telefonem na ruku.
SWISSTEN držák na kolo na telefon S-Grip BCCL1 s mechanickým uchycením

Z jakých materiálů se držáky na mobil na kolo vyrábí?

Držáky lze rozdělit také podle materiálu, ze kterého jsou vyrobeny. K nejčastěji používaným materiálům patří plast nebo kov. Často se setkáte také se silikonem. V případě plastového provedení hrozí v případě pádu zlomení a možnost případného zranění. V případě kovového provedení bývá vyšší pořizovací cena a větší hmotnost držáku. Ale při pádu nedochází k destrukci držáku. Silikonové držáky lze snadno na kolo uchytit a díky vysoké pružnosti dobře drží. Při pádu navíc nedochází k jejich poškození.

Zároveň je vhodné si zvolit držák s ochranou mobilního telefonu (funkce pouzdra). Pouzdro by mělo sloužit k ochraně telefonu v případě pádu, ale i za běžného používání proti prachu a odření. Pro náruživé cyklisty, kteří mají v oblibě výlety za jakéhokoliv počasí, je vhodné vybrat vodotěsné pouzdro na kolo, které ochrání telefon i před deštěm.

Přečtěte si také: Držák na mobil do auta? Vyberte si nejlepší

Nadstandardní funkce držáků

Mezi nadstandartní, ale velmi vhodné funkce kvalitního držáku sporu patří polohovatelnost. Ta umožňuje různorodé umístění a volbu nejvhodnějšího způsobu umístění držáku na řídítka. Vysokou míru polohovatelnosti umožňuje SWISSTEN S-Grip BCCL1 držák na kolo na telefon. Další vychytávkou je držák s integrovanou powerbankou, který zajistí dobití telefonu v případě delších cyklistických výletů. Dobíjení telefonu umožní také držák vybavený bezdrátovou nabíječkou se solárními články.

Výhody držáků na kolo na telefon

  1. Bezpečné uchycení telefonu při cyklovýletech, kdy je mobilní telefon neustále pod dohledem a razantně se snižuje pravděpodobnost poškození nebo ztráty telefonu při jízdě.
  2. Dobrý výhled na obrazovku telefonu umožňující využití navigace přímo za jízdy, sledování dat ze sportovního výkonu, přijímání hovorů a mnoho dalšího.
  3. Možnost dobíjení telefonu v případě držáku s powerbankou nebo držáku s bezdrátovým dobíjením.
  4. Držáky na telefon na kolo je možné využít i na motorku, skútr, čtyřkolku anebo jakýkoliv dopravní prostředek s řídítky. Toto umožňuje například držák SWISSTEN BM1 držák na mobil na kolo a na motorku.
SWISSTEN BM1 držák na mobil na kolo a na motorku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *