youtuber

Známe to všichni – konečně se nám na platformě Youtube podařilo najít známou a oblíbenou písničku, u které jsme do té doby neznali název. Chceme si jí ale ihned stáhnout, abychom jí mohli poslouchat i později. Nebo naopak jedeme na delší výlet a víme, že na cestě nebudeme mít připojení k internetu. Abychom se při ní nenudili, chceme si postahovat oblíbenou hudbu nebo videa z youtube do mobilu.   A v té chvíli si začneme klást otázku, jak vlastně stáhnout hudbu či video z youtube? Mnoho lidí odpověď na tuto otázku nezná, a přitom stahování z youtube není nic složitého. V článku se podíváme na několik způsobů, díky kterým je to možné.

Youtube Premium

Jak vám je zcela jistě známo, téměř každé stahování cizích videí nebo hudby porušuje smluvní podmínky, a tudíž není úplně legální. Pokud tuto hranici chcete dodržet, jediným způsobem, jak něco stáhnout z youtube naprosto legálně, je pořídit si Youtube Premium.  Díky této funkci si lze videa ukládat přímo v youtube aplikaci a následně je shlédnout i off-line. Benefitem této placené služby je také fakt, že díky ní se zbavíte reklam při přehrávání videí na youtube.  Tímto způsobem ale lze hudbu a videa stahovat pouze v Androidu nebo iOS. Pro stažení do MacOS či Windows budete muset zvolit jiný způsob.

Program na stahování do MacOS a Windows

Výborným způsobem, jak do PC s MacOS nebo Windows stáhnout jakékoli video nebo hudbu z youtube, je využití specializovaného programu. Takovým programem je například VideoDer, jehož benefitem je také to, že funguje i na mobilech s Androidem.

Po jeho instalaci můžete stahovat z youtube velmi pohodlně přímo v rozhraní programu:

  • Do úvodního vyhledávání zadáte název videa, které chcete stáhnout.
  • Vyberete si konkrétní video.
  • Program vám následně nabídne odkazy ke stažení v různých formátech a kvalitě – vy zvolíte, jaký soubor se má stáhnout, a poté už jen počkáte na jeho stažení.

Velmi příjemným bonusem programu je také fakt, že funguje i v češtině. Pokud stažená videa nebo hudbu budete chtít přehrávat v iOS, nezoufejte. Soubory stáhněte nejdříve do PC a poté je komprimujte do takových formátů, které iOS podporuje. Dalším velmi podobným programem, který stahování z youtube na Windows i MacOS umožňuje, je 4K Video Downloader. Velkou výhodou obou těchto programů je také fakt, že stažené video bude ve vysoké kvalitě.

Jak stáhnout hudbu či video z Youtube na pár kliků?

Pokud se vám nechce do počítače instalovat žádný program, a přesto chcete stahovat, ideální možností pro vás bude online konvertor v prohlížeči. Zvolit si můžete například populární YTMP3. Po jeho otevření na kartě prohlížeče se vám zobrazí jednoduché rozhraní, ve kterém si hned všimnete kolonky, která je určená k vložení odkazu na video z youtube, které chcete stáhnout. Po vložení odkazu zvolíte, zda chcete stahovat ve formátu MP3 či MP4, a kliknete na tlačítko konverze. Stránka vám poté připraví soubor do vámi požadovaného formátu a vy už jen kliknete na download a následně vyčkáte na stažení souboru. Tímto způsobem lze z vybraného kanálu postahovat hudbu či video do vašeho PC velmi rychle. Tam si poté soubory buď můžete ponechat, nebo si je můžete odeslat do jiného zařízení (například do telefonu s Androidem).

Náš tip: Když už si hudbu z youtube stáhnete, užijte si ji. Co takhle kvalitní Swissten reproduktor X-Boom?

Jak stáhnout hudbu či video přímo z YT kanálu?

I pro ty nejpohodlnější existuje možnost. Postačí si otevřít youtube a požadované video, které chcete stáhnout. Poté z normálního webového odkazu, který se nachází v adresním řádku prohlížeče, umažete písmena ube ve slově youtube.

Příklad:

Odkaz na video: např.: https://www.youtube.com/watch?v=F7QZvp8-gco

Výsledek po umazání písmen: https://www.yout.com/watch?v=F7QZvp8-gco

Poté už jen zmáčknete Enter a přímo v prohlížeči se vám zobrazí výběr formátů, ve kterých můžete video stahovat. Zvolte si, zda máte zájem o MP3 či MP4, klikněte na download a počkejte na stažení souboru. Jde o další velmi efektivní způsob, kterým zvládnete do vašeho PC dostat rychle i velké množství videí a hudby.

Přečtěte si také: Jak připojit bezdrátová sluchátka k PC?

Související produkty

K poslechu hudby, ale i podcastů stažených z youtube jsou bezdrátová sluchátka Swissten Trix jako stvořená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *