home office

Práce z domova neboli home office, je bezesporu trendem moderní doby. Něco, co bylo ještě před pár desítkami let pro běžné kancelářské zaměstnance absolutně nepředstavitelné, se postupně stalo realitou všedního dne. Lidé pracují z pohodlí svých domovů stále více. Různé osoby a profese k tomu mohou mít různé důvody.

Kdy se vyplatí home office?

Ženy často pracují na home office například během mateřské dovolené. Ve srovnání s běžným dojížděním do práce jim to umožní pracovat mnohem dříve. Někomu zase může home office umožnit práci během rekonvalescence po operaci či nějakém zranění. Člověk díky tomu může odmarodit jen nevyhnutné minimum. Home office tak může zkrátit i dobu pracovní neschopnosti. Jiným lidem zase způsob práce z domova prostě vyhovuje, a proto ho rádi kombinují s běžným dojížděním do práce. A pak je tu také faktor nečekané a nepředvídatelné situace, jakou byla pandemie korovaviru. Zničehonic se na home office ocitli i lidé, kteří o něm v životě neslyšeli. Ať už jsou příčiny, které vás k práci na home office vedou, dobrovolné nebo nucené, jedno bude vždy stejné – vybavení, které k tomu potřebujete.

Nutné vybavení na home office

Na internetu můžete najít spoustu článků o tom, jak vybavit své domácí pracovní místo. Všechny se ale točí kolem toho samého – zdravého sezení na ergonomické židli či výběru vhodného pracovního stolu. Někdy pro zkrášlení domácí kanceláře pomohou bytové dekorace. My zde ale dekoraci ani nábytek řešit nebudeme. Chceme vám poradit ohledně elektronického vybavení na home office.

Externí monitor zpříjemní práci

Základem práce z domova je buď notebook, nebo stolní počítač. Každé z těchto zařízení má své výhody, ale i nevýhody. Pokud používáte při práci notebook, ten toho umí víc. Většinou tak nebudete muset řešit webkameru. Pokud je ale vaše práce na home office dlouhodobější, nebo dokonce budete pracovat pouze z domova, pak se zamyslete také nad efektivitou a rychlostí práce. Tu dokáže úplně jednoduše zlepšit externí monitor k notebooku. Ať už totiž píšete nebo jen srovnáváte nějaké pracovní výstupy či tabulky, nebo při práci postupujete podle nějakého pevného zadání, musíte většinou přepínat mezi různými okny – ať už prohlížeče, některého z textových či tabulkových editorů a podobně. S externím monitorem vám otravné přepínání odpadne, protože si pohodlně otevřete zadání a aktuálně rozpracované řešení na dvou různých monitorech. Externí monitor můžete ale pohodlně používat i k stolnímu počítači. Na jeho výhodách se tím nic nezmění. Jeho využití je opravdu široké.

Webkamera: abyste byli vidět

Jako další příklad můžeme uvést případ, kdy máte na jednom monitoru otevřený aktuálně rozpracovaný projekt, který potřebujete prodiskutovat se šéfem, a na druhém díky některé z komunikačních platforem (například Skype) právě šéfa samotného. Abyste ale tuto pohodlnou funkci mohli využívat i v případě, že pracujete na stolním počítači, nezapomeňte si pořídit také vhodnou externí webkameru s integrovaným mikrofonem.

Webkamera Swissten s rozlišením 2 MPx a externím mikrofonem ke skvělá pro konferenční hovory

Bezdrátový reproduktor Swissten Music Cube je k mání v několika barevných variací

USB hub: koordinátor vašeho home office pracoviště

S externím monitorem, webkamerou a sluchátky či reproduktorem budete mít kvalitní základ pro práci na home office připravený. Je to ale množství externích zařízení, které potřebujete někam připojit. Když k tomu připočtete absolutní základ (klávesnice, myš) a ostatní nevyhnutná zařízení (tiskárny, flash disky a podobně), nejspíše vám z toho vyjde, že potřebujete další porty pro připojení těchto zařízení. Nedostatečný počet portů vyřeší vhodný USB-hub. Díky němu určitě připojíte vše, co na home office potřebujete. Může se ale stát, že k připojení samotného USB-hubu k počítači budete potřebovat také USB-C/USB-A redukci. Pokud jste kuřáci / vapeři a holdujete vapingu, USB hub uvítáte jistě i pro nabíjení vaší elektronické cigarety. To už je ale další obsáhlé a samostatné téma.

USB-C hub Swissten 4v1 s přenosovou rychlostí až 5 GB/s

Mohlo by vás zajímat: K čemu se hodí USB huby a jak na jejich výběr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *