Rok 2022 utekl bleskurychle jako voda a Vánoce a s nimi nový rok 2023 se nezadržitelně blíží. Nenajdeme snad člověka, který by toto období sváteční atmosféry a rodinné pohody neměl rád. Předvánoční období ale může být občas trochu hektické. Zejména s ohledem na vymýšlení a pořizování dárků. Pokud vám chybí inspirace a nevíte, co vašim blízkým darovat, máme pro vás ve Swissten jeden zajímavý tip – chytré hodinky.

Proč právě chytré hodinky?

Chytré hodinky jsou jako vánoční dárek ideální zejména z toho důvodu, že jsou velmi univerzální a potěší opravdu každého – muže, ženu nebo dítě. Postačí správně vybrat. Základem je právě výběr podle pohlaví, dále svou roli ale sehraje také účel hodinek.

Mohlo by vás zajímat: Jak vybrat ty nejlepší chytré hodinky právě pro vás?

Chytré hodinky pro muže

Pokud chcete obdarovat svého manžela nebo bratra, není nic snadnějšího než mu vybrat smart watches. Pokud jde o aktivního sportovce, který často běhá nebo jezdí na kole, nejvíce určitě ocení chytré hodinky se sportovním dizajnem. Darovat ale můžete také pánské elegantní chytré hodinky, které váš blízký může nosit klidně se společenským oděvem. Na samotných funkcích hodinek se toho zase tolik nezmění. Sportovní i elegantní chytré hodinky umožní provádění telefonických hovorů, dají majiteli upozornění na příchozí SMS nebo e-mail nebo mu například změří spálené kalorie a tepovou frekvenci. Sportovní hodinky ale mívají obvykle pokročilejší sportovní funkce (spolehlivější měření výkonu či trasy, měření saturace krve, VO2 Max a podobně).

Pánské smart hodinky nemusí mít jen sportovní vzhled. Armodd Silentwatch s koženým řemínkem vypadají opravdu elegantně.

Chytré hodinky pro ženy

Pokud máte doma zapálenou sportovkyni, opět jí určitě potěšíte sportovními chytrými hodinkami. Postačí vybrat řemínek vhodný pro ženu, nebo zvolit unisex provedení. Pokud hledáte spíše něco elegantního, co by vypadalo dobře i s dámskou róbou, pak opět najdete. S elegantními dámskými chytrými hodinkami může vaše žena běhat, nebo jít večer na ples. Dámské inteligentní hodinky jsou plné funkcí stejně jako ty pánské. No, možná mají i něco navíc – některé modely umí například monitorovat menstruační cyklus.

Armodd Chickband 2 jsou elegantní, ale přesto funkcemi nabité dámské chytré hodinky

Chytré hodinky pro děti

Chytrými hodinkami můžete obdarovat také vaše děti. Ty budou zcela jistě bez sebe, protože hodinky jim změří kvalitu spánku, tepovou frekvenci či saturaci úplně stejně jako vám. Věřte tomu, že se vaše ratolesti rády pochlubí svým spolužákům. Tím, že jim darujete dětské chytré hodinky, ale uděláte také něco pro jejich bezpečí a váš klid. Dětské hodinky mívají totiž specializované bezpečnostní funkce – GPS lokalizaci v reálném čase, díky které budete moci z pohodlí domova sledovat pohyb vašeho dítěte, SOS tlačítko, které vašemu dítěti může velmi pomoci v případech nouze (po jeho zmáčknutí začnou hodinky postupně vytáčet 3 uložená telefonní čísla), nebo například bezpečnostní zónu (nastavíte, kde se vaše dítě může pohybovat – jakmile hranici tohoto prostoru překročí, vám přijde upozornění). Pro děti, které šly nedávno do první či druhé třídy, jsou proto dětské chytré hodinky ideálním dárkem. A pro vás rozhodně také – budete mít klid na duši a budete vědět, že vaše dítě je v bezpečí.

Chytré hodinky pro starší děti Smartomat Kidwatch dokážou sami vytočit jedno ze 3 uložených telefonních čísel

Na co byste při výběru chytrých hodinek měli dbát?

Pokud jste se rozhodli, že půjdete do toho a blízkým darujete hodinky, pak byste měli znát také nejdůležitější faktory ovlivňující výběr hodinek. Hodinky je vždy potřebné spárovat s mobilním telefonem – zajímat by vás proto měl hlavně jejich operační systém a kompatibilita s vaším telefonem. Dalším důležitým údajem je výdrž baterie. Ta se může pohybovat klidně mezi 1-7 dny. Zjistěte si proto předem, kolik toho vaše hodinky vydrží. Nezapomeňte si zkontrolovat také odolnost hodinek. Ta může být také velmi odlišná. S některými hodinkami se nemůžete ani sprchovat, s jinými se zase můžete potápět do hloubky klidně 50 metrů. A kvůli sportovním aktivitám na prudším slunci by vás měla zajímat také technologie obrazu displeje hodinek. IPS displeje jsou sice příznivé cenou, na slunci jsou ale za všech okolností čitelné ty dražší hodinky s OLED/AMOLED displeji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *