muž s pouzdrem na mobil na paži ve městě

Vánoce i Silvestr 2022 rychle odešly a máme tu opět nový rok – tentokrát 2023. Vše se opět rychle vrátí do starých kolejí, čekají nás starosti všedních dnů, pracovní povinnosti a všechno to kolem. Než se však ztratíme v ruchu a shonu všedních dní, je dobré dát si na začátku roku nějaké předsevzetí. Přece jenom mívá větší hodnotu než sliby dávané během roku, a někoho tak možná novoroční předsevzetí opravdu dovede k jeho cíli.

Zkuste začít se sportem

Děláte pro své zdraví a fyzickou kondici dost? Pokud ne, zkuste s námi od nového roku v této oblasti podniknout nějaké změny. Ať už bude vašim cílem více sportovat, začít běhat, chodit do posilovny, vyměnit kouření za elektronickou cigaretu, nebo jednoduše zhubnout a udělat něco se svou postavou a zdravotním stavem, bude to krok k lepšímu. Pokud budete své novoroční předsevzetí brát vážně, budete se už za několik týdnů těšit ze zlepšené fyzické kondice, z vyšší výkonnosti v pracovním i osobním životě, nebudete se cítit tolik unavení, váš zdravotní stav se zlepší. Pravidelným sportováním můžete získat hodně. S vaši fyzickou stránkou půjde nahoru i ta psychická – ne nadarmo se říká ve zdravém těle zdravý duch. V dnešní době plné spěchu a depresí je sport tou nejlepší prevencí špatných psychických stavů i nemocí.

Jak začít sportovat a měřit si aktivitu?

Začít sportovat není nic těžkého. Kolo má doma skoro každý, můžete začít jezdit na něm. K běhání nepotřebujete skoro nic, pouze kvalitní obutí. Můžete klidně začít třeba plavat, opět vám postačí zajít si na plovárnu. Možností je celá řada, postačí přestat se vymlouvat a začít se sebou něco dělat. Poté, co začnete více sportovat, zjistíte, že chcete znát své výsledky. Když budete vědět, za kolik jste schopni ujet či odběhnout danou trasu, uvidíte také svá zlepšení, a to vás bude ještě více motivovat do dalšího tréninku.

Přečtěte i také: Motivaci do dalšíího tréninku mohou dodat také sportovní sluchátka

Na měření výkonu stačí i mobilní aplikace

S postupujícím cvičením tak zjistíte, že je dobré si sportovní aktivitu měřit. K tomu také nepotřebujete vlastnit ty nejdražší sportovní hodinky. V dnešní době je dostupná spousta mobilních aplikací, které umí zaznamenávat odběhnuté či ujeté trasy, časy či překonaná stoupání a klesání. S těmito daty budete mít výborný přehled o tom, jak jste na tom a jak se zlepšujete. Tyto aplikace jsou ve velké většině případů zcela zdarma. Pokud ale chcete používat jednu ze sportovních aplikací, musíte mít během sportovní aktivity u sebe mobilní telefon. Vzhledem k velkým rozměrům telefonů je to velmi nepraktické – telefon není například při běhu prostě kam dát. To lze ale elegantně vyřešit sportovním pouzdrem. Toto pouzdro je tak jedinou věcí, kterou budete potřebovat, pokud si svou sportovní aktivitu chcete zaznamenávat.

TIP: Než se do do předsevzetí naplno pustíte, změřte se své BMI (Body Mass Index) ať můžete výsledky cvičení měřit.

Pouzdra na telefon podle sportů

V dnešní době už se vyrábí nejrůznější sportovní pouzdra na telefon. Postačí si vybrat to správné podle sportu, který chcete dělat.

Pouzdra na běhání

Základem je pouzdro na běhání. Vybírat můžete ze 2 základních typů. Pouzdro na běhání na paži potěší praktickým zapínáním kolem ruky. Při výběru dávejte pozor na správnou velikost pouzdra podle velikosti displeje telefonu. Pokud chcete při běhání poslouchat hudbu, ale nevlastníte bezdrátová sluchátka, jistě vás potěší také vývod na sluchátka, který na tomto pouzdře najdete. Pouzdro je dostupné jak v pánském, tak dámském provedení. Přes horní transparentní fólii můžete telefon plnohodnotně dotykově ovládat. Pouzdro na běhání kolem pasu nabídne úplně stejné vlastnosti jako pouzdro na paži, jeho výhodou je ale větší objem. Vejde se vám proto do něj více věcí – například telefon, doklady, klíčky. Samozřejmostí je opět vývod na kabel pro sluchátka. Ve srovnání s pouzdrem na paži ale nebudete schopni telefon, který máte u pasu, ovládat. Z tohoto pohledu je pouzdro na paži výhodnější.

Neoprénové sportovní pouzdro na mobil na běhání Celly Armband má kapsu na telefon, sluchátka i klíč.

Pouzdra na kolo

Obě zmíněná pouzdra můžete ale klidně použít také například na kole. Pouzdro kolem pasu by ale pro někoho mohlo být při cyklistice mírně nepříjemné, lepší proto bude buď pouzdro na paži, nebo speciální pouzdro na řídítka a trubku kola. Na kolo se upevní jednoduše pomocí suchých zipů. Je vodotěsné, telefonu se nic nestane ani při jízdě v dešti. Průhledná fólie, pod kterou bude telefon, vám umožní telefon ovládat dotykem bez toho, aniž byste ho vyjmuli z pouzdra. Na kolo jde proto o nejlepší řešení.

Swissten vodotěsné pouzdro na kolo s bočním vývodem pro sluchátka

Pouzdra na plavání

Výjimkou už dnes není ani pouzdro na telefon na plavání. I v bazénu či při plavání v přírodě tak můžete mít smartphone s sebou a svůj sportovní výkon si můžete změřit. Dokonce si s tímto pouzdrem z vašeho tréninku můžete pořídit i podvodní fotky. Ne že byste podváděli. S tímto pouzdrem lze opravdu i fotografovat pod vodou.

Telefon ve vodotěsném pouzdře sebou můžete vzít na vodu i do bazénu.

Do toho!

Jak vidíte, abyste mohli začít plnit novoroční předsevzetí a více sportovat, nepotřebujete skoro nic – telefon už máte, postačí si pořídit to správné pouzdro. Pokud si svou sportovní aktivitu budete zaznamenávat, budete se zlepšovat mnohem rychleji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *