běžící muži a ženy

Běhání se v posledních letech stalo doslova fenoménem. A vůbec se není čemu divit. Běh je jedním ze základních a tělu zcela přirozených pohybů. Běh je komplexní pohybová aktivita, která rozvíjí svalovou dispozici a zlepšuje funkci kardiovaskulárního systému. Právě proto lze běžeckým tréninkem docílit mnoha odlišných výsledků. Ať už se běžec zaměřuje na zvýšení fyzické kondice, nebo chce docílit redukce tělesného tuku, běh je tou správnou volbou.

Běh je návykový

Po celém světě tak lidé objevují tuhle krásnou atletickou disciplínu se všemi jejími variantami a benefity. Zásadní výhodou je dostupnost. To je klíčová vlastnost a podstatný argument pro úspěch tohoto sportu. Chceš začít běhat? Tak běž. Není zapotřebí žádné členství, speciální suplementace, nebo drahé vybavení. Stačí vhodná obuv a odhodlání. Jak se říká “s jídlem roste chuť”, tak u běhu to platí dvojnásob. S každým zdolaným kilometrem, s každým tím pocitem malého vítězství nad sebou samým, přichází úspěch. A úspěch, je jak známo, návykový. Pokud vám chybí nějaké vybavení (boty, oblečení), podívejte se na Modio, kde naleznete srovnání cen sportovního oblečení ze stovek eshopů. Zároveň na webu naleznete i recenze obchodů, pokud si nebudete jisti jejich věrohodností.

Ale jak vlastně běhat?

Pochopitelně se zde také otevírá velmi obsáhlá kapitola s názvem “běžecká technika”. Existuje celá řada teorií, pouček, návodů a doporučení. Zde je možné využít dostupné kanály plné informací čerpaných od odborníků. Další, dnes zcela běžnou variantou, je najmout si trenéra, který odborně povede první běžecké kroky. Další možností je stát se členem některé z běžeckých skupin, kde zkušení kolegové poradí. To už záleží na konkrétních podmínkách a cílech.

Kvalitní boty jsou základem úspěchu nejen při běhu

Vraťme se zpět k tématu vybavení. Boty jsou dalším tématem, které dokáže rozdmýchat opravdu vášnivou diskuzi. Výrobci dlouhodobě etablovaní v tomto sportovním odvětví, přináší alternativu doslova pro každou nohu. Stejně tak oblečení pro běžce do každého počasí se v poslední době stalo cenově dostupnou komoditou. 

Přečtěte si také: Ke krásné postavě se můžete dopracovat také pomocí cyklistiky

Sluchátka jsou pro běžce nezbytná

My bychom se zde rádi podívali na vybavení, které sice není pro běh přímo nezbytné, ale rozhodně nám ho dokáže zpříjemnit. Většina z nás si totiž rychle oblíbila při běhání poslech muziky. Ať už je účelem pořádné tempo s pulzujícím beatem, nebo podcast pro pohodový jogging. Zásadní je mít u sebe telefon, což je mimochodem i neopomenutelná bezpečnostní pojistka pro případ úrazu. Nosit telefon při běhu v ruce není nijak příjemné, navíc se zcela intuitivně ruka nesoucí břemeno drží blíž a pevněji u těla a vzniká tak dysbalance. 

Kam s tím vším?

Řešení je přitom velmi jednoduché, pouzdro na ruku pro váš telefon zajistí bezpečné a snadno dostupné umístění. Díky materiálu lze nosit přímo na kůži, kde pohodlně vydrží i trénink na maraton. Snadná dostupnost ovládání přes transparentní přední část. Už se nemusíte obávat deště a užité reflexní prvky přispějí i pro lepší viditelnost. Pouzdro ale není určeno jen pro telefon, především v létě se hodí mít kam dát platební kartu, drobné a klíče. 

Neoprénové pouzdro Celly Armband je odolné vůči potu i vodě

Máme řešení i pro případ, že je těch věcí potřeba vzít trochu víc. Swissten ArmBand pouzdro už pojme slušné množství vybavení a rozhodně se hodí i na pořádný track, třeba do hor.

Na běh je ovšem tou pravou nesmrtelnou klasikou běžecká ledvinka. Tahle neoprenová paráda kolem pasu doplní každý outfit a obstojí jak při tréninku, tak v samotném závodním koridoru. Hned čtyři kapsičky zajistí dostatek místa pro všechny potřebné drobnosti. Snadné nastavení délky popruhu a vývod pro kabel sluchátek, protože řada běžců stále preferuje tento typ připojení. Díky kabelu se prostě jen tak neztratí.

Pouzdro na běhání kolem pasu Swissten Line Case unese mobil, ale i další drobnosti

Tedy ať už v rámci závodních ambicí, nebo prostě jen pro radost z pohybu. Pohyb je právě tou hlavní přísadou pro zdravý životní styl. Ať už je to běh, horská turistika, nebo některý z celé řady sportů, vždy by měl přinášet radost. Tím asi nejlepším cílem je být univerzální a dokázat přijmout výzvu, protože právě to posouvá jedince i kolektiv vpřed. Až za hranicemi komfortní zóny se teprve nachází poznání sebe sama a svých limitů. Ať už ta cesta povede přes hory, nebo na atletický ovál, tenhle univerzální obal od Swissten odolá klidně i pod hladinou vody.

Závěr je jednoduchý, pohyb pro radost a zdraví je klíč k úspěchu. Aby tahle cesta za novým já byla o trochu “pohodlnější” přináší Swissten pár vychytávek. Stačí si vybrat a vyrazit.

Náš tip: Víte, že můžete při koupi běžěcké obuvi i něco navíc ušetřit? Stačí vyhledat ty správné promo kódy do internetových obchodů. Při použití je sleva automaticky odečtena.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *