Zákonná lhůta, ve které běžně vracíte zboží zakoupené na internetu, činí 14 dní. U nás ve Swissten vám nabízíme něco navíc – na vyzkoušení zakoupeného zboží a jeho případné vrácení máte 30 dní. Ať už vám zboží nevyhovuje z jakéhokoli důvodu (je například nekompatibilní s vašimi ostatními zařízeními nebo se vám prostě nelíbí jeho design), tuto možnost máte stále. Je ale potřebné, abyste věděli, jak má vypadat vratka. Abychom vám mohli vrátit plnou cenu zakoupeného zboží, musíte dodržet pár základních pravidel.

Na možnost vrácení myslete už během rozbalování zboží

Na to, že možná budete zakoupené zboží vracet, myslete už během rozbalování balíčku. A to z toho důvodu, že první důležitou podmínkou pro vrácení zboží je jeho zpětné zaslání v původním, nepoškozeném obalu. Produkt proto určitě rozbalujte šetrně, krabičku nikdy netrhejte a uschovejte si jí na bezpečném místě, kde se jí nic nestane.

Jak rozhodně nemá vypadat krabička s vraceným zbožím…

Pokud si během následujících 30 dní nákup rozmyslíte a budete chtít zboží vrátit, položte si následující 2 otázky:

Bylo součástí balení něco dalšího a je balení při vrácení kompletní?

Při spoustě našich produktů bývá součástí balení i něco dalšího, nejčastěji samozřejmě nabíjecí kabel. Najdete ho v baleních powerbank nebo třeba bezdrátových sluchátek. Pokud kabel ve vašem balení byl, musí tam být samozřejmě i při vrácení zboží, je to součást produktu, bez kterého už není možný jeho další prodej v plné výši. Pokud by kabel po vrácení v balení chyběl, o jeho cenu vám pak samozřejmě pokrátíme částku, kterou vám za vrácené zboží vyplatíme, a tudíž tak není možné dostat zpátky plnou cenu, kterou jste za produkt zaplatili.

Vždy se proto před samotným vracením zboží ujistěte, že vracíte kompletní balení a nic v něm nechybí.

Přečtěte si také: Verze balení, které můžete čekat na Swissten.eu

Je původní krabička nepoškozená?

Kompletní zboží vracejte zpět v jeho původním a neponičeném obalu. Je to z toho samého důvodu, který jsme už popsali výše – v takovém případě už nelze dát produkt zpět do prodeje za jeho plnou cenu, a tudíž musí být krácená částka, kterou dostanete zpět za vrácené zboží.

Pokud budete během rozbalování dodržet výše uvedený návod – tedy rozbalíte zboží šetrně a krabičku si poté bezpečně uschováte – pak s vrácením zboží nebudete mít žádný problém a vrátíme vám plnou částku.

Nenechávejte produkty, které chcete vrátit, v dosahu dětí. Jejich malířský talent sice oceníme, plnou cenu produktu vám ale vrátit nemůžeme

Nejčastější chybou při rozbalování produktů je samozřejmě trhání krabičky. Natrženým rohům či roztrženému zavíracímu systému se ale můžete snadno vyhnout. Stačí rozbalovat krabičku opatrně a snažit se nic na ní nenarušit. Krabička by stejně tak neměla být ani nijak počmáraná nebo něčím zabarvená. Pokud máte děti, opravdu krabičku uschovejte na bezpečném místě, kde bude kromě tohoto chráněna například také před vlhkem, které by jí mohlo také znehodnotit.

I tato krabička už je poničená a nemůžeme ji dále použít

Jak má tedy vypadat vratka?

Pokud nakonec dojde k situaci, kdy vracíte zboží, vezměte kompletní zboží i s případným kabelem a pečlivě ho zabalte do jeho původního obalu, který není nijak poškozený. Do celého balíku pak přibalte také papír. Na ten uveďte číslo vaší objednávky a text, že jste se rozhodli vrátit zboží ve 30denní lhůtě a také číslo vašeho bankovního účtu, kam vám mám vrátit peníze. Celý balík pak zašlete na naši pobočku, k čemuž můžete využít služeb Zásilkovny. Výhodou je, že za dopravu zpět nebudete muset nic platit – postačí uvést kód 98296131 a zboží bude přepraveno zpět na naše náklady.

Peníze za vrácené zboží pak vracíme většinou do 72 hodin od obdržení zásilky. Velmi nás potěší, když nám vrátíte kompletní zboží v nepoškozeném obalu a my vám budeme schopni vrátit plnou částku. Při nedodržení těchto 2 podmínek by to bohužel nebylo možné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *