Bezdrátová sluchátka

Bezdrátová sluchátka v poslední době velmi nabírají na popularitě. Jejich výhodou je snadné skladování a manipulace s nimi – nikde se vám nemotají žádné zbytečné kabely. Jak však na jejich připojení? Na to se podíváme v následujícím článku.

V připojení drátových sluchátek máte jasno?

Běžná drátová sluchátka nebo Bluetooth sluchátka s odnímatelným kabelem k zařízení připojujeme klasickou cestou pomocí audio kabelů. Ty se jednoduše na obou koncích zastrčí do příslušných zdířek a sluchátka se zařízením propojí. V dnešní době má většina notebooků, počítačů, telefonů i tabletů vstup USB-A, ale i jack. To, zda k propojení sluchátek se zařízením zvolíte kabel jack3,5 mm / jack 3,5 mm nebo jack 3,5 mm / USB-C je proto v tomto případě na vás.

V případě, že vaše zařízení, ke kterému chcete sluchátka připojit, jack vstup nemá, nezbude vám nic jiného než použít redukci jack 3,5 mm / USB-C.

Setkat se můžete s 3 základními typy drátových sluchátek:

Jedná se ale pouze o rozdíly v konstrukci, ve způsobu připojení se nic nemění – platí pravidla, která jsme popsali výše.

Přečtěte si také: Sportovní sluchátka pro váš super výkon

Zvládněte s námi připojení bezdrátových sluchátek k PC

Co však dělat v případě, že jste se rozhodli pořídit si bezdrátová sluchátka? Jak je připojit?

  • V počítači najeďte na ikonku Windows a vyberte Nastavení.
  • Najděte si položku Bluetooth a zařízení (v některých počítačích pouze Zařízení).
  • Klikněte na „Přidat zařízení“ a vyberte „Bluetooth“. Počítač začne vyhledávat aktivní zařízení v jeho okolí.
  • Zapněte sluchátka.
  • Po chvilce počítač sluchátka najde. Klikem potvrďte, že chcete obě zařízení spárovat. Poté už počítač sluchátka automaticky připojí.

Některé počítače ale Bluetooth nemají. Pokud k nim budete chtít bezdrátová sluchátka přesto připojit, budete potřebovat Bluetooth přijímač, který se zasune do volného USB-A slotu v počítači. Poté už budete schopni Bluetooth bezdrátová sluchátka k PC připojit.

Jak připojit bezdrátová sluchátka k televizi?

Pokud chcete sledovat televizi a nerušit přitom ostatní, Bluetooth bezdrátová sluchátka jsou ideálním řešením. Jelikož budete od TV poměrně daleko, kabel by nebyl úplně dobrým nápadem.

Jak však bezdrátová sluchátka k TV připojit? Postup je podobný jako v případě počítačů. Může se však lišit televizi od televize. Zde proto uvádíme konkrétní postup jako příklad. (Postupy připojení jsou si podobné a u jednotlivých značek televizorů se liší pouze mírně. S tímto orientačním návodem to určitě zvládnete i vy).

  • Otevřete na TV Nastavení.
  • Najděte kategorii Zvuk nebo Zvukový výstup.
  • Kategorii otevřete a hledejte možnost vyhledání bezdrátových sluchátek.
  • Spusťte vyhledávání. Předtím však nezapomeňte sluchátka zapnout.

Pokud vaše televize nemá Bluetooth, opět si můžete pořídit Bluetooth přijímač a připojit ho k televizi. Tento přijímač ale nebude mít USB připojení, nýbrž jack vstup. Připojíte ho do klasického sluchátkového vstupu na televizi a poté už budete schopni bezdrátová sluchátka k televizi připojit.

Jak připojit bezdrátová sluchátka k PS4?

Herní sluchátka k PS4 připojíte velmi podobně jako běžná bezdrátová sluchátka k TV. Postup bude následovný:

  • V menu PS4 si najděte a otevřete Nastavení.
  • Najděte a vyberte položku Zařízení.
  • Dále zvolte Zařízení Bluetooth. Nezapomeňte zapnout sluchátka.
  • Počkejte, až PS4 vaše sluchátka najde a zobrazí vám je v seznamu zařízení. Poté vyberte sluchátka a počkejte na jejich připojení.
  • Pokud jsou sluchátka připojená, ale stejně pořád nehrají, najeďte na Zařízení, dále na Audio zařízení, poté zvolte Výstup do sluchátek, a nakonec vyberte možnost Veškeré audio. Poté by už Bluetooth sluchátka měla fungovat bezproblémově.

Tak co? Zvládli jste to s námi? Napište nám do komentářů, pokud by vás zajímal postup připojení bezdrátových sluchátek k jinému typu zařízení.Rádi vám s ním pomůžeme.

Náš tip: Bluetooth bezdrátová sluchátka Swissten Hurricane využijete k televizi, ale také jako herní sluchátka.

Další související produkty

True Wireless sluchátka Swissten FlyPods vám poskytnou na jedno nabití až 12 hodin hudby.
Bluetooth sluchátka Swissten Trix mají integrovaný FM tuner a pohodlné otočné náušníky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *