nabídka snubního prstenu

Také jste svého času toužili po nejmocnějším prstenu světa, jakým vládl Sauron v trilogii Pán prstenů? Nebo jste si jako děti přáli mít kouzelný prsten, jaký měla Arabela? Kouzelné prsteny sice lidé vyrobit ještě neumějí, ale technologie jsou dnes natolik pokročilé, že chytré prsteny už se prodávají. Co umí?

RingRevolution

Už před více než šesti lety se na trh dostal revoluční chytrý prsten, který dostal příhodný název RingRevolution. Na první pohled šlo o obyčejný prsten se zajímavým designem. Ve skutečnosti měl ale spoustu funkcí podobných jako u chytrých hodinek – dokázal:

  • ukázat čas
  • nahradit stopky
  • oznámit příchozí hovor, textovou zprávu nebo e-mail
  • oznámit notifikaci ze sociálních sítí
  • mohli jste jím přijímat i odmítat hovory
  • vytáčet hovory na uložená čísla
  • ovládat jím hudbu
  • nebo jím na dálku spouštět fotoaparát v mobilu

RingRevolution byl navržen pro komunikaci se zařízeními Android a iOS a měl zabudovanou technologii Bluetooth 4.0.

Propracovaný Oura Ring

Mnohem více ale uživatele zaujaly modely chytrých prstenů nesoucí název Oura Ring, které mají za účel sledovat zdraví, fyzičku či spánek. Na trhu je už třetí řada a každý další model má víc funkcí, je propracovanější a čím dál chytřejší. Podporuje iOS i Android a navíc je voděodolný, takže se dá nosit pořád.

Výhodou je, že vypadá jako skutečný prsten, je lehký, velmi odolný a na jedno nabití baterie funguje klině i týden. Nevýhodou naopak je, že je tlustší, takže jeho nošení může být občas nepohodlné.

Hlavní schopností Oura Ring je dokonale měřit a zobrazovat všechny vaše tělesné funkce, které dokáže navíc i analyzovat a doporučovat vám pak různé možnosti pro zlepšení. Grafy a analýzy ukazuje po propojení se smartphonem nebo jiným kompatibilním zařízením, ale můžete ho spárovat třeba i s aplikací Google Fit, aby výsledky jeho měření byly ještě dokonalejší.

Zde je třeba ale varovat, že neustálá kontrola výsledků např. spánku může paradoxně vést k jeho zhoršení. Posedlost spánkem (orthosomnie) je spojena s přílišným monitoringem spánku a související frustrací v případě horších výsledků, což zase zhoršuje spánek. Pro zlepšení spánku je tak lepší se místo přehnaného sledování údajů věnovat nastavení správných návyků (vystavování se slunečnímu světlu ráno a přes den, večerní klid, poslední jídlo nejpozději 3 hodiny před spánkem, blokování modrého světla večer a důkladné zatemnění místa spánku). Pokud si myslíte, že podobnému nutkání ale nepodlehnete, může být Oura Ring naopak přínosem v tom smyslu, že si můžete ověřit, které vzorce chování vám spánek zhoršují (např. alkohol, těžká jídla, večerní cvičení apod.).

Třetí generace navíc disponuje také audio a video rádci. A ženy jistě ocení včasné upozornění na blížící se menstruaci.

Nevýhodou je, že třetí generace Oura Ring (oproti oběma předchozím) je spojena s měsíčním předplatným – jinak nemůžete využívat všechny funkce prstenu. Ale všichni odborníci se na druhou stranu shodují, že lepší a propracovanější chytré zařízení pro sledování tělesných funkcí dnes na trhu nenajdete.

RingConn Smart Ring

Nejnovějším chytrým prstenem je RingConn Smart Ring, který má velmi podobné (i když ne tak přesné) funkce jako Oura Ring – zejména tedy měří srdeční tep, okysličení krve a kvalitu spánku. Pro spárování prstenu s telefonem si stáhněte aplikaci RingConn, která je zdarma. Podporuje iOS i Android a jeho baterie vydrží až 7 dní. Zároveň k němu dostanete nabíjecí pouzdro s kapacitou 500 mAh, v němž se může při odložení dobíjet (a zvládne to až 18krát). Prodává se v devíti velikostech, třech barvách a je titanový a pohodlný na nošení.

Chytrý prsten nebo chytré hodinky?

Přemýšlíte, jestli se vám vyplatí pořídit si chytrý prsten nebo spíš chytré hodinky? Oba přístroje jsou nesrovnatelné. Chytré prsteny se ani nesnaží hrát si na obdobu chytrých hodinek. Pokud tedy stojíte zejména o analýzu svých tělesných funkcí a sledujete rádi své zdraví, je pro vás chytrý prsten ideální volbou.

Pokud ale kromě těchto základních funkcí chcete mít neustálý přehled o dění ve světě a na sítích, sáhněte raději po chytrých hodinkách. Jsou skvělým doplňkem k jakémukoliv smartphonu, můžete přes ně:

  • volat
  • psát a přijímat SMS zprávy
  • komunikovat přes sociální sítě
  • ovládat hudbu
  • spravovat různé sportovní režimy

Jsou kompatibilní s mnoha dalšími zařízeními a stávají se neocenitelným pomocníkem v mnoha životních situacích.

A co víc, jsou obvykle mnohem levnější než chytré prsteny a obsahují v sobě přitom většinu jejich funkcí (i když samozřejmě nejsou tak přesné). Nevěříte? Podívejte se třeba na to, co vše umí stylové ARMODD Silentwatch 4 Pro. Případně můžete potěšit své děti hlídacími hodinkami SMARTOMAT Kidwatch SM22, které disponují i GPS lokalizátorem.

Mohlo by vás zajímat: Jak vybrat nejlepší chytré hodinky?

Související produkty

Chytré hodinky Armodd Silentwatch 4 pro Android i iOS podporují volání přímo z hodinek.
Chytré hodinky pro děti Smartomat Kidwatch SM22 ohlídají to nejcennější, co máte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *