Android 14 webkamera

Dostáváme se do poněkud paradoxní situace. Zatímco někteří majitelé chytrých telefonů s Androidem stále ještě marně vyčkávají na aktualizaci systému na verzi 13, jiné typy telefonů už v rámci beta testování dostaly šanci vyzkoušet velmi očekávaný Android 14. A zdá se, že to bude stát za to.

Android nebo iOS?

Android je přímým konkurentem chytrých telefonů s operačním systémem iOS. A tak se není čemu divit, že obě strany se snaží zabudovat do svých systémů funkce a výhody, které jejich protivníkům „vytřou zrak“. Letos se největší pozornost soustředí na přicházející aktualizaci Android 14, která toho má umět nečekaně hodně. A zajímavostí je, že telefon s Androidem 14 bude nejspíš schopen posloužit namísto klasické webkamery.

Náš tip: Máte raději klasickou webkameru na svém počítači a na používání mobilu vás moc neužije? Vyzkoušejte velmi kvalitní a všestrannou SWISSTEN webkamera FHD 1080P

Proměna mobilu ve webkameru

Jak to má celé fungovat? Jistě už jste si všimli, že váš mobil kromě klasického zadního fotoaparátu disponuje také předním fotoaparátem. Ten většina z nás využívá hlavně na selfie. Ale stejně tak je možné zapnout ho, pokud s někým vedete videohovor – což je čím dál populárnější způsob telefonování.

Právě přední fotoaparát má na Androidu 14 fungovat jako webkamera, a to bez použití aplikací třetích stran, jak je tomu dosud. Stačí pořídit si vhodný držák na mobil, ten umístit k monitoru počítače nebo na něj a pak už streamujete, voláte s videem, natáčíte se a tak dále.

Přečtěte si také: Krok za krokem: Jak přejít z Androidu na Apple?

K webkameře nebudou potřeba reproduktory

Klasické externí webkamery jsou v mnoha směrech nedostižné. Mají vysokou kvalitu obrazu i zvuku, jsou propracované, mají dlouhou životnost. Ale pořád jde o další zařízení, které musíte koupit a připojit ho k počítači.

Ostatně, i když používáte namísto webkamery třeba váš iPhone, tak ho za tím účelem musíte připojit k počítači kabelem (některé počítače to totiž bezdrátovou cestou nezvládnou). A stejně tak obvykle musíte použít některou z aplikací třetích stran, aby webkamera na iPhone začala plnit očekávané funkce.

Android 14 v tomto ohledu tedy nejspíš bude revoluční – nejen, že bude jeho videopřenos dostatečně kvalitní, abyste na obrazovce nevypadali jako skrumáž pixelů, ale bude možné připojit ho k počítači bezdrátově (nejspíš přes Bluetooth), nebude vyžadovat žádné nadstavbové aplikace a nebudete potřebovat už ani reproduktory či sluchátka. Jediné zařízení vám tak nahradí hned několik jiných.

Představení Androidu 14

Jak už jsme zmínili v úvodu, operační systém Android 14 byl v dubnu uvolněn pro beta testování, ale zatím jen na úzkém okruhu chytrých telefonů. Jedná se o Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7 a Pixel 7 Pro. Už předtím měli tuto šanci vývojáři.

Datum oficiálního představení a uvolnění Android 14 pro všechny majitele chytrých telefonů ještě nikdo neprozradil, ale předběžně se plánuje na 3. čtvrtletí tohoto roku – tedy zhruba někdy na podzim 2023.

Čím videohovory ještě zlepšíte?

Možná jsou videohovory, videokonference, streamování a natáčení videí vaším denním chlebem. Takže tato chystaná novinka vás velmi potěší, i když potvrzena ještě zcela oficiálně nebyla. I tak ale máte možnost pořídit si další vybavení, které vaše videohovory posunou na ještě vyšší level.

Například sluchátka – ačkoliv se leckteré chytré telefony chlubí kvalitními reproduktory, nemusí vám to postačovat. Vyzkoušet proto můžete SWISSTEN sluchátka s mikrofonem nebo třeba SWISSTEN sluchátka do uší.

Doporučení redakce: Za zvážení stojí i externí Bluetooth reproduktor, kterých na SWISSTEN máme solidní výběr.

Voděodolný reproduktor Swissten má výkon 24 W a vydrží hrát až 24 hodin

A aby se vám telefon při dlouhém videohovoru nevybil, je přece jen jistější mít po ruce nabíjecí kabel. Díky tomu budou vaše videohovory vedené přes počítač pohodlné, uživatelsky přívětivé a nebudete mít strach, že se v jejich průběhu něco pokazí – s kvalitním vybavením to obvykle nehrozí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *