Vánoce jsou skoro tady a vy pořád nevíte, co letos nadělit pod stromeček partnerovi, partnerce nebo svým potomkům? A co takhle chytré hodinky? Nejde jen o praktický dárek, ale i o skvělý doplněk a chytrého pomocníka. A my vám poradíme, podle čeho vybrat ty nejlepší hodinky.

Možná si říkáte, proč zrovna chytré hodinky? Není to jen nějaká technologická mánie? Není to jen zbytečné vyhazování peněz? Vždyť přece nic nikdy nedokáže nahradit klasické hodinky (a kdo má pravé rolexky, ten by je nikdy nevyměnil ani za nejlepší model Apple Watch).

Pokud jste zarputilým zastáncem klasiky, sáhněte po ní. Leckoho potěší víc než nejmodernější chytré hodinky. Ale měli byste vědět, že i hodinky mohou být na první pohled nerozeznatelné od klasických. Expertem je na to například ARMODD, který dbá na precizní zpracování a unikátní design chytrých hodinek. A přitom jim nechybí nespočet chytrých funkcí, které vám mohou usnadnit život, chránit zdraví a pomáhat v komunikaci.

A proto se podívejme na to, jak na výběr chytrých hodinek k Vánocům:

Značka

V první řadě se asi budete řídit výrobcem neboli značkou chytrých hodinek. A faktem je, že když se řekne chytré hodinky, většina lidí si je spojí s Apple Watch. Apple jasně dominuje i v tomto technologickém odvětví. A jeho chytré hodinky jsou generaci od generace lepší, propracovanější, s více funkcemi a uživatelsky přívětivější.

Pokud tedy sobě nebo svým blízkým pořídíte nejnovější Apple Watch Ultra 2 nebo Apple Watch Series 9, nešlápnete rozhodně vedle. A pokud máte na Vánoce menší rozpočet, zvolte zlatou střední cestu – nejnovější chytré hodinky Apple Watch SE.

Leckdo ale nechce jít s davem. Chce chytré hodinky, ale nechce Apple. A i u konkurence je široký výběr. Doporučit vám můžeme již zmiňované chytré hodinky ARMODD, které pocházejí od české společnosti SMARTOMAT. Vypadají dokonale, jsou propracované, mají českou i slovenskou lokalizaci, umějí téměř totéž jako Apple Watch – ale jsou výrazně levnější. Jejich design navíc můžete přizpůsobit obdarovanému – na výběr jsou totiž v nespočtu různých verzí.

Abyste měli chytré hodinky, kam odložit, připravil pro vás Swissten praktický stojánek. Je sice určen pro Apple Watch, vyjímat se na něm budou ale i jiné modely. Vyzkoušejte.

Design – v tom musí být chytré hodinky unikátní

Je velký rozdíl, jestli kupujete hodinky k Vánocům ženě nebo muži. Jestli kupujete chytré hodinky rockerovi nebo něžné milovnici kultury. Nebo jestli kupujete chytré hodinky pro děti.

Apple Watch mají na výběr různé typy řemínků k chytrým hodinkám, ale jinak jsou si velmi podobné. Pokud se podíváte ale třeba na chytré hodinky ARMODD, budete žasnout, jak různorodé mohou být. Na výběr máte elegantní řemínky, kovové i silikonové. Vzhled hodinek může připomínat ty nejmodernější, stejně jako mohou vypadat úplně obyčejně. Ale vždy precizně.

Pokud kupujete chytré hodinky pro děti, vyplatí se vsadit přímo na kategorii zaměřenou na nejmenší. A nejde jen o to, že bude mít kratší řemínek uzpůsobený dětské paži. I design chytrých hodinek je přizpůsoben nejmenších. Řemínky mají veselejší barvy, hodinky přívětivý design a jsou v mnoha ohledech jednodušší. Plus mají řadu funkcí pro ochranu dětíGPS lokalizaci, SOS tlačítko a tak dále. Takže dítě se bude cítit nejen stylově, ale bude i v neustálém bezpečí.

Mohlo by vás zajímat: WatchOS 10 přináší největší aktualizaci všech dob

Funkce mají chytré hodinky rozmanité

Třetím parametrem, na který byste se měli při výběru chytrých hodinek k Vánocům zaměřit, jsou jejich funkce. Když si přečtete, co hodinky umí, nejspíš se tomu budete zdráhat uvěřit. Čím novější jsou, tím toho zvládají víc. A přeborníkem je v tom samozřejmě opět Apple a jeho chytré hodinky Apple Watch – pro zajímavost je to ze zdravotních funkcí: měření zásobování kyslíkem, EKG, měření tepové frekvence, oznámení o nepravidelném srdečním rytmu, oznámení o nízké kardiovaskulární kondici, snímání teploty, sledování menstruačního cyklu a tak dále. Plus dalších nespočet komunikačních a chytrých funkcí.

Pokud stojíte pouze o sledování svého zdravotního stavu a nápomoc se zdravým životním stylem, může pro vás být výrazně levnější variantou takzvaný fitness náramek – ten nedisponuje funkcemi pro telefonování a jinou komunikaci.

Pokud naopak sháníte chytré hodinky pro děti, přizpůsobte výběr funkcí jejich věku.

A pokud jde o dárek, zamyslete se nad tím, co by obdarovaný na chytrých hodinkách ocenil – a podle toho vybírejte model.

Materiál

Čtvrtým parametrem, který řada lidí zanedbává, je materiál chytrých hodinek. Laikovi totiž často připadá, že všechny hodinky jsou stejné. Ale už dávno to tak není – a už dávno nejde jen o černý obdélníkový displej na silikonovém pásku. Materiály používané pro výrobu chytrých hodinek jsou čím dál lepší. A pokud chcete na Vánoce někoho skutečně potěšit, měli byste zvážit právě i materiál použitý na dané hodinky.

Děti nejvíc potěší silikonový, pestře vybarvený řemínek. Milovníci kvality zase třeba ocení hodinky Apple Watch s titanovým pouzdrem. Lidé s citem pro design si raději vezmou kovové chytré hodinky s kovovým páskem.

Cena

Posledním faktorem výběru chytrých hodinek k Vánocům je samozřejmě cena. Možná byste celou svou rodinu rádi obdarovali nejnovějšími Apple Watch Ultra 2, které jsou podle Applu nejodolnější a nejschopnější. Ale jejich cena okolo 23 000 korun vás nejspíš vrátí nohama zpátky na zem. Takže si nejdřív promyslete, kolik peněz na dárky máte připravených, a podle toho vybírejte.

Co se týká Applu, tak cenově výhodněji pořídíte starší modely chytrých hodinek Apple Watch. Pokud chcete ty z nejnovější série, ale nevyděláváte miliony, tak se vyplatí Apple Watch SE, které pořídíte už okolo 7 000 korun.

Pro leckoho jsou ovšem i takové ceny neúnosné, a tak hledá mezi konkurencí. Podívejte se proto na chytré hodinky Smartomat nebo chytré hodinky ARMODD. Ty jsou cenově mnohem příznivější a funkcí mají tolik, že si s nimi většina z nás rozhodně vystačí. Pod stromečkem si s nimi proto ostudu rozhodně neutrhnete.

Náš tip: Chcete, aby vaše Apple Watch vypadaly elegantně? Pořiďte jim kovový řemínek, který opravdu vydrží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *