Držák na mobil do auta

Bez mobilního telefonu se dnes jen stěží obejdeme. Pokud chcete mít mobil u sebe i v autě, měli byste si pořídit kvalitní držák. Na trhu se však nachází velké množství různých variant, z nich není vždy snadné vybrat. Pomůžeme vám se v nabídce trhu zorientovat. Pak si snadno vyberete ten nejlepší držák na mobil do auta, který vám vydrží déle než ty předchozí.

K čemu je držák na mobil do auta?

Držák na mobil do auta slouží primárně k pevnému a bezpečnému uložení vašeho telefonu v autě. Během jízdy nebude telefon nikde cestovat, a přitom bude neustále umístěn tak, abyste viděli na displej. Díky tomu se nebudete během řízení rozptylovat, a kromě toho se nemusíte bát o bezpečnost svého mobilu. Držák nemůžete umístit kamkoliv, protože by vám neměl bránit ve výhledu a také by neměl nepříznivě ovlivňovat řízení motorového vozidla. Ostatně i proto se na trhu nachází velké množství variant držáků na mobil do auta.

Držáky na mobil do auta podle uchycení

1.     Na palubní desku nebo na čelní sklo?

Nejčastějším způsobem uchycení držáku na mobil je upevnění na palubní desku nebo čelní sklo. Vybrat si můžete sami, kam si ho nalepíte. Tento typ držák je totiž vybaven speciální přísavkou. Při volbě vhodného místa si ale dejte pozor, aby vám telefon nevadil ve výhledu z vozidla. Kromě toho můžete v letních dnech bojovat s vysokou teplotou, protože jakmile bude slunce pražit na čelní sklo, může se telefon nepříjemně rozpálit. Do kamionů nebo do obytných vozů jsou speciálně uzpůsobeny držáky s dlouhým husím krkem. Díky nim budete mít svůj tablet nebo mobilní telefon neustále na dosah.

Swissten magnetický držák do auta na mobil a na tablet s husím krkem dlouhým 36 cm.

2.     Držáky do ventilace

Další variantou jsou držáky do ventilace. Ty jsou ovšem nevhodné do zimních měsíců, kdy z ventilátoru proudí horký vzduch přímo na mobilní telefon. Během léta pak může dojít k nadměrnému přechlazení, což mobilu také neprospěje. Navíc se může stát, že mřížka ventilátoru časem povolí a vlivem zatížení přestane držet vodorovnou polohu. Držák na mobil do ventilace by tedy měl být co nejmenší a umístěný pokud možno stranou od hlavního výdechu ventilátoru, aby mobil dostával pokud možno minimální dávku vzduchu. Ideální je v tomto ohledu minimalistický držák do ventilace Swissten Easy Mount, o kterém v autě ani nevíte, ale plní svoji funkci. A víte, jaká je největší výhoda držáků na mobil do ventilace? Nezakrývají výhled! Takže už se nemusíte bát policejních kontrol.

Magnetický držák na mobil do auta Swissten s bezdrátovou nabíječkou s výkonem 15W.

3.     Držáky do CD mechaniky

Méně častou variantu představují držáky na mobil do CD mechaniky. Instalace takového držáku je velice jednoduchá a při jízdě navíc nejste omezeni ve výhledu stejně jako v případě držáků do ventilace. Navíc na váš telefon nefouká jako v případě držáků do ventilace. Problémem ovšem může být nemožnost použití CD mechaniky a tedy poslechu oblíbené hudby. Kdo ale dnes poslouchá muziku v autě z CD? Když už tuto možnost v autě máte, rozhodně ji využijte. Jde o skvělý kompromis. A oblíbené písničky si prostě naladíte na mobilu anebo si prostě pustíte rádio.

Jednoduchý držák na mobil od Swissten do CD mechaniky s univerzálními čelistmi.

Hledáte držák na mobil s integrovanou technologií MagSafe? Zajímá vás, jak tato novinka funguje? Pak si rozhodně přečtěte článek: Magický MagSafe: Proč ho musíte mít?

Jak je uchycen mobil v držáku?

To je otázka, která je snad ještě důležitější než uchycení držáku v autě.

1.     Čelisti

Nejběžnějším typem uchycení mobilu do držáku jsou klasické čelisti. Kromě toho existují i speciální gravitační držáky, u kterých uchycení bočních čelistí zpevňuje ještě spodní čelist zatěžovaná mobilem. Takový je třeba držák Swissten Gravity G1-R1 .

2.     Magnet

Magnetický držák na mobil do auta využívá technologii magnetické plochy. Při uchycení nejste omezeni velikostí telefonu, protože na jeho zadní část stačí umístit speciální kovový plíšek. Ten se pevně uchytí k magnetu, takže mobil za žádných okolností z držáku nespadne. Na magnetický držák do auta tedy snadno umístíte jakýkoliv mobil. Nechce se vám na vašeho krasavce lepit žádný plíšek? Dobrá zpráva. Kousek kovu můžete snadno zasunout i pod silikonové pouzdro.

Magnetický držák na mobil do auta

3.     Držáky do auta s nabíječkou

Existuje i držák na mobil do auta s nabíječkou. Zde se zaměřte primárně na hodnoty výkonu. 10 W udrží telefon při jízdě naživu, zatímco výkon 15 W zvládne telefon bez problémů nabít. Držák za mobil s bezdrátovým nabíjením poskytuje neustálý zdroj energie, díky němuž se váš mobil nikdy nevybije. Naprostou špičkou co se týče praktičnosti a použitelnosti je magnetický držák na mobil s nabíječkou. Takový je například držák Swissten S-Grip WM1-HK2.

Mobil na kole i motorce? Žádný problém

Patříte mezi vášnivé cyklisty nebo motorkáře a každé léto vyrážíte na cesty na svém stroji? Pokud chcete mít telefon neustále při sobě i na kole nebo motorce, pak je pro vás jako stvořený speciální držák mobilu na kolo nebo motorku. Díky němu máte displej telefonu neustále na očích a přitom se můžete oběma rukama držet řídítek. Upevnění ke kolu nebo motorce je vyřešeno prostřednictvím šroubovací objímky nebo flexibilního silikonového pásku. Samotný mobil pak na držáku spočívá v čelistech a některé držáky navíc umožňují i bezdrátové nabíjení.

3 thoughts on “Jak připojit mobil k držáku do auta?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *