Kdo je připraven, není překvapen. A může jít s dobou. Takže, pokud jste propadli kouzlu nabíjení s pomocí nabíječek MagSafe, uvítáte informaci, že se chystá příchod zbrusu nových MagSafe nabíječek. A aby toho nebylo málo, Apple naznačuje i brzké uvedení nové generace Battery Packů.

iOS 17 přinesl řadu novinek

Apple sice ještě oficiálně neoznámil, že v nabíjení chystá změny. Lecos už ale naznačil. Přinesla je celosvětově sledovaná vývojářská konference WWDC 2023, která je pokaždé jednou z nejsledovanějších událostí sezóny. Apple na ní vždy představí něco nového a letos toho bylo skutečně hodně – kromě iOS 17 přišel na řadu také watchOS 10. A nejočekávanější novinkou byly samozřejmě „chytré“ brýle Apple Vision Pro určené pro rozšířenou realitu.

Některé informace ale zůstaly téměř zašifrované a jen naznačené. Například ta o nových nabíječkách MagSafe a Magsafe Battery Pack. Nikdo to neřekl napřímo, ale právě iOS 17 odhalil, že se něco chystá. A bude to stát za to.

Tip redakce: Nejste si jisti, jestli se MagSafe nabíječky hodí právě pro váš mobil? Přečtěte si naše velké srovnání moderních typů nabíjení.

Nové MagSafe nabíječky budou

Už nějakou dobu je zřejmé, že Apple plánuje změny u konektorů Lightning. Není to úplně dobrovolné rozhodnutí. Ale podle nařízení Evropské unie budou muset výrobci všechny nabíječky sjednotit. Takže Lightning (jak ho známe v jeho současné podobě) během několika měsíců nenávratně skončí a nahradí ho USB-C. To je jedna z hlavních změn, která čeká milovníky jablíček.

Nově představený operační systém pro iPhone iOS 17 ovšem naznačil, že novinek v nabíjení se chystá víc. Vývojáři, kteří systém dostali k beta testování, totiž ihned odhalili, že se uvnitř něho ukrývají různé kódy. A díky nim víme i to, jaká zařízení bude operační systém iOS 17 podporovat. Našli kód A2781, který je určený pro MagSafe Battery Pack. A kód A3088 přináležející MagSafe nabíječkám.

Náš tip: Magický MagSafe: proč ho musíte mít?

MagStick Clear Jelly – pouzdro, které potřebujete, když chcete nabíjet s MagSafe

Podpora Qi2

Co přesně se pravděpodobně chystá? U MagSafe nabíječek i MagSafe Battery Packu bude dál možné stávající bezkontaktní nabíjení ve formátu Qi, ale na řadu přijde i  revoluční Qi2. Neboli – bezkontaktně a s pomocí magnetického nabíjení budete moci dobíjet všechny chytré telefony které podporují formát Qi. Tedy nejen iPhone od Apple.

Je už zřejmé, že chystaný iPhone 15 Pro tento standard nabíjení Qi2 bude mít, takže s novými nabíječkami bude dokonale kompatibilní. A v čem bude Qi2 jiný od Qi? Vyšší rychlostí nabíjení, vyšším výkonem a nižšími úniky energie. Neboli nabíjení bude efektivnější.

Bezdrátová nabíječka Swissten MagStick 3v1 nabíje najednou iPhone, sluchátka i AppleWatch

Co se týká MagSafe Battery Pack, tak u něj se můžeme očekávat kromě Qi2 také změny konektoru. Jak už jsme naznačili, současný Lightning bude podle nařízení EU platného od podzimu 2024 nahrazen.A to klasickým USB-C

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *