mladý muž telefonující za jízdy autem

Držáky na telefon jsou při jízdě autem neocenitelnými pomocníky. Díky nim můžete během jízdy využít handsfree a bezpečně telefonovat nebo můžete telefon používat jako navigaci. Magnetické držáky na telefon do auta představují další vývojový stupeň.

Proč magnetický držák na mobil do auta?

Klasické způsoby uchycení mobilu do držáku (čelisti nebo gravitační způsob přichycení) stále častěji porážejí magnetické držáky na telefon. Je to z toho důvodu, že po instalaci držáku do auta a po provedení potřebných kroků na vašem telefonu už je manipulace s těmito držáky velmi snadná – jednoduše váš mobilní telefon k držáku přiložíte a pustíte. Drží? Tak to je přesně ono. Magnetické držáky na telefon jsou proto v současnosti asi těmi nejkomfortnějšími držáky na telefon do auta.

Jaké jsou způsoby uchycení samotného magnetického držáku na telefon?

Magnetické držáky na telefon nabízí 2 základní možnosti jejich přichycení ve vašem vozidle. Držák s uchycením na čelní sklo či palubní desku disponuje silnou přísavkou, která ke sklu nebo palubce velmi silně přilne a následně drží držák pevně přichycený. Přestože tyto držáky nijak řidiči nebrání ve výhledu, někomu mohou na čelním skle vadit. V tom případě bude vhodnou volbou magnetický držák do mřížky ventilace.

Magnetický držák na mobil S-Grip WM1-HK2 uchytíte snadno na čelní sklo i palubní desku

Jak přichytit do magnetického držáku telefon?

Jak již samozřejmě prozrazuje název magnetických držáků na telefon, k přichycení telefonu k nim je využívaný princip magnetismu. Plocha držáku, ke které se telefon přikládá, je proto magnetická. Jak tam ale telefon bude držet? Odpověď je velmi jednoduchá. Součástí balení zakoupeného magnetického držáku bývají 2 kovové plíšky, které jsou určené k nalepení zezadu na váš telefon. Díky tomu vytvoříte magnetický protikus a telefon se do držáku zachytne a nepustí. Nalepit stačí jeden plíšek, druhý je náhradní. Lepit ho můžete jak na kryt baterie, tak na běžný kryt telefonu, případně stačí plíšek pouze zasunout za silikonové pouzdro telefonu. Pokud potřebujete také další náhradní kovové plíšky, můžete si je snadno dokoupit také samostatně.

Náhradní kovové plíšky Swissten pro použití mobilu s magnetickými držáky

Je to bezpečné?

Magnet v magnetickém držáku váš telefon nijak neovlivňuje a rozhodně mu neškodí, nemáte se proto čeho bát. Po instalaci magnetického držáku ve vozidle a nalepení plíšku na telefon proto můžete okamžitě začít využívat příjemné výhody tohoto způsobu přichycení telefonu.

Chcete telefon rovnou i nabíjet? Žádný problém

Dnes jsou běžnou součástí nabídky také magnetické držáky na telefon s integrovanou bezdrátovou nabíječkou. Poté, co se mobilní telefon k takovémuto držáku přichytí, se okamžitě začne také nabíjet. Už se vám proto nikdy nepřihodí ta nepříjemná situace, kdy se váš mobilní telefon během dlouhé jízdy vybije. Pohlídejte si jeden důležitý fakt s ohledem na výkon nabíječky integrované v držáku. Magnetické držáky na telefon s 10 W bezdrátovým nabíjením jsou určeny k tomu, aby váš telefon během jízdy udržely při životě. Pokud ale chcete, aby byl váš telefon po dojetí do cíle více nabitý než na začátku jízdy, budete potřebovat držák s 15 W bezdrátovou nabíječkou. K tomu, abyste tuto funkci mohli využívat, váš telefon ale samozřejmě musí bezdrátové nabíjení podporovat.

Jak je to s MagSafe?

Pokud vlastníte iPhone a nabíjíte ho bezdrátově pomocí technologie MagSafe, nezoufejte. I pro vás samozřejmě existuje řešení a tím je MagSafe magnetický držák, speciálně vyvinutý pro iPhony 12 a vyšší. Dodají výkon 15 W, a tudíž váš telefon během jízdy průběžně nabíjí. MagSafe je velmi pohodlný způsob dobíjení iPhonů. Jeho výhodou je také to, že nemusí být zabudovaný do mobilu a jeho výhody můžete začít užívat s pomocí speciálních MagSafe pouzder na iPhone. Pokud se chcete o této užitečné technologii dozvědět více, můžete si o MagSafe něco přečíst zde.

Swissten magnetický držák na mobil s podporou MagSafe dokáže díky výkonu 15W telefon za jízdy nabíjet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *